رشته هتلداری

ساخت وبلاگ

معرفی رشته هتلداری

یه جمله معروفی هست که میگه ” افتخار ما ایرانیها، مهمون نوازیمون هس!”. در واقعیت هم همینطور. ایرانیها مردمانی مهمون نواز هستن و جالبه بدونی که هر ساله هنرجویای مختلفی رو هم تربیت میکنن تا بتونن با اصول مهمون نوازی توی مکانهای خاص مثه هتل آشنا کنن. به همین دلیل هم یه رشته جدیدی رو به رشته های هنرستان اضافه کردن به اسم رشته هتلداری! از اسمش هم واضحه که مربوط به هتل و کارهای مربوط به هتل باید باشه. اما لازمه که مو به مو بررسی بشه که این رشته چی تعریف میشه و چه آینده ای در انتظارشه… میشه گفت که صنعت هتلداری توی بازار اقتصادی کل دنیا نقش مهمی رو داره و یه نوع صنعت خدماتی محسوب میشه. این خدمات هم توسط نیروهای انسانی که اونجا کار میکنن، ارائه داده میشه. با توجه به اینکه این نیروها چقدر توی کارشون موفق باشن و خلاقیت به خرج بدن، میتونن به بازده کار هتل کمک کنن و مشتری بیشتری رو جذب کنن. چون هتلداری یه سری اصول و قوانینی داره که باید رعایت بشه. اگر هم این نیروی انسانی توی کارش وارد نباشه، حتی میتونه باعث ضعف کاری هتل بشه! پس خیلی مهم هس که این نیرو به طور کامل آموزش دیده باشه و بتونه بهترین خدمات رو ارائه بده. توی رشته هتلداری به این نیروها انواع آموزشها یاد داده میشه. مثلا هنرجوها توی این رشته، با ویژگیهای انواع موسسات پذیرایی، شناخت و خرید وسایل لازم برای موسسات پذیرایی، شناخت مواد غذایی، تهیه انواع غذاها و شیرینیها، بهداشت کار در محیط و… آشنا میشن. در حالت کلی توی این رشته، در مورد مدیریت درست هتل شناخت پیدا میکنن. در ادامه این مقاله در مورد مهارتهای لازم توی این رشته بحث میشه و همچنین در مورد دروس این رشته و آینده شغلی اطلاعاتی داده میشه.

برای ورود به رشته هتلداری چه مهارت و دانشی لازم داری؟

برای ورود به رشته هتلداری چه مهارت و دانشی لازم داری؟

رشته هتلداری هم یکی از رشته هایی هس که برای ورود به اون نیاز به مهارت هایی داره که بایستی باهاش آشنا بشی و ببینی که آیا واقعا با توانایی های خودت هماهنگی داره تا بتونی این رشته رو انتخاب کنی؟ این خصوصیات رو به ترتیب برات توضیح میدم.

در اولین مرحله باید یه آدم دقیق و مسئولیت پذیر باشی و وقتی یه کاری رو بهت سپردن حتما انجامش بدی و همش پشت گوش نندازی. اینجوری کارت لنگ میمونه… لازمه که اعتماد به نفست هم بالا باشه و توانایی ارتباط برقرار کردن با آدمهای مختلف رو داشته باشی و با خوشرویی رفتار کنی. مغزت باید پر از ایده و خلاقیت جدید باشه تا بتونی مشتری جذب کنی و متناسب با سلیقه اونها هم پیش بری تا رضایت داشته باشن. همچنین باید یه آدم منظم و سر وقتی باشی. نه اینکه تا لنگ ظهر بخوابی…بعد هم باید یه آدمی باشی که توی شرایط سخت بتونی آرامشت رو حفظ کنی و سعی کنی اگه مشکلی هس سریع حلش کنی. نه اینکه خودت بدتر دستپاچه بشی و هول کنی… توی این رشته از الان باید به فکر یاد گرفتن چند زبان خارجی باشی یعنی علاوه بر زبان انگلیسی، یکی از زبانهای فرانسه، آلمانی یا عربی رو هم بلد باشی. چون در آینده که بری توی بازار کار و توی بخش هتلداری مشغول بشی. مشتریان مختلف از کشورهای خارجی هم خواهی داشت که لازمه بتونی باهاشون ارتباط برقرار کنی. در نهایت هم باید با یه آشنایی کلی از کار توی رستوران، هتل، متل، کافی شاپ و… داشته باشی.

 

 

 رشته هتلداری چه نکات مثبتی دارهرشته هتلداری چه نکات مثبتی داره؟

رشته هتلداری، ویژگی های مثبت بیشتری برای هنرجویان داره. دانش آموزان این رشته میتونن از اواخر اول هنرستان میتونن کار کنن به صورت تمام وقت یا نیمه وقت! یه سری هتل ها هم هستن که از هنرجوها دعوت میکنن تا توی پذیرایی مهمونها کمک کنن. توی این رشته علاوه بر درس خوندن، میشه کارهای علمی مفید دیگه ای هم انجام داد مثه شرکت توی جشنواره های علمی. بخاطر اینکه توی این رشته، فشار و استرسی روی هنرجوها نیس، باعث میشه که بهتر هم درس بخونن. چون توی یه محیط صمیمی و دوستانه مشغول به تحصیل میشن. از طرفی چون با افراد متفاوتی روبرو میشن، این برای دانش آموزان جذاب هس که با فرهنگهای مختلف هم آشنا بشه و روحیه اش رو شاد میکنه. توی این رشته به دانش آموز در مورد روابط اجتماعی، نحوه رفتار، پوشش و… آموزش میدن. این دانش آموزان میتونن اگه معدل کافی داشته باشن در ادامه توی رشته های: هتلداری، مهمانداری هواپیما، تشریفات، خدمات گردشگری به تحصیل مشغول بشن. توی بخش هنرستان هم بعد از کسب مهارت های لازم، سازمان آموزش فنی و حرفه ای یه گواهینامه به این دانش آموزان ارائه میده و مهارت هاشون رو تایید میکنه که این مدرک میتونه براشون کمک کننده باشه.

 

توی رشته هتلداری چه درسهایی میخونی؟

توی این رشته واحدهای درسی هم به صورت تئوری و هم عملی ارائه میشه. همچنین علاوه بر دروس عمومی که با بقیه رشته ها هم مشترکه، یه سری درسهای تخصصی مرتبط با این رشته هس که شامل این موارد میشه:

  • درس های سال دوم: اتاقدار هتل، متصدی البسه درهتل، سرپرست رستوران و کاربر رایانه.
  • درس های سال سوم: پذیرشگر هتل و متصدی طبقات.

معرفی رشته هتلداری

سطح آموزشی مهارتهای رشته هتلداری چجوریه؟

هنرجوی رشته هتلداری علاوه بر گذراندن درسهای عمومی، با ۷ استاندارد آموزشی هم توی این رشته آشنا میشه و به توانایی های لازم میرسه. در اینجا در مورد هر کدام از این استانداردها به طور جداگانه بحث میشه.

استاندارد کاربر رایانه

تعریف مهارت: توی این استاندارد بایستی که هنرجو با تمام آموزشهای مربوط به امور کامپیوتری مثه آشنایی پیدا کنه و بتونه متنهای فارسی و انگلیسی رو به خوبی تایپ کنه و همچنین راجع به کار با پاورپوینت، رسم جدول، اکسل، اینترنت و… شناخت پیدا کنه.

شرایط هنرجو: حداقل تحصیلاتش دوره راهنمایی باشه، از لحاظ جسمانی و دست و چشمها سالم باشه و بتونه با دستگاهی مثه کامپیوتر کار کنه. علاقه و استعداد کافی هم توی این زمینه داشته باشه.

شرایط هنرآموز: بایستی مهندس کامپیوتر یا لیسانس علوم کامپیوتر باشه و همینطور با فنون تدریس هم آشنایی داشته باشه.

تجهیزات آموزشی مورد نیاز: کامپیوتر، چاپگر لیزری، چاپگر رنگی، اسکنر، دیتا پروژکتور، اتصال به اینترنت، روپوش کار، سی دی خام، سی دی های آموزشی مربوط به امور رایانه و…

مختصری از توانایی های لازم: توانایی شناخت مفاهیم اولیه و اساسی کامپیوتر، توانایی شناخت نرم افزار و شبکه، توانایی مدیریت فایلها و پوشه ها، توانایی کار با برنامه های جانبی ویندوز، توانایی نصب سیستم عامل ویندوز، توانایی بهینه سازی و رفع عیوب اجرای ویندوز، توانایی برقراری امنیت در شبکه و…

مختصری از دانش و معلومات مورد نیاز: آشنایی با انواع کامپیوترها بر اساس قدرت پردازش و کاربرد آنها، آشنایی با انواع حافظه اصلی و کاربرد آنها، آشنایی با قالب بندی دیسک، آشنایی با نرم افزار و انواع آن، آشنایی با زبانهای برنامه نویسی، آشنایی با کاربردهای کامپیوتر، آشنایی با فایلهای سیستمی ویندوز و….

استاندارد کارمند پذیرش هتل

تعریف مهارت: کارمند پذیرش هتل هم به کسی گفته میشه که توی زمینه های مختلف صنعت گردشگری، تشکیلات هتل و سازمان اطلاعات بالایی داشته باشه و مهارت ارتباط برقرار کردن با میهمانها رو هم داشته باشه. همینطور در مورد هتل و خدمات شهری و جاذبه های دیدنی منطقه هم به خوبی وارد باشه.

شرایط هنرجو: حداقل تحصیلاتش دوره دیپلم متوسطه باشه، از لحاظ جسمانی و دست و چشمها سالم باشه و از لحاظ روحی و روانی هم شرایط مساعدی داشته باشه. در حد متوسطی هم بتونه به انگلیسی صحبت کنه و توی بخش  ICDLکامپیوتر هم مهارت داشته باشه.

شرایط هنرآموز: بایستی لیسانس مدیریت هتلداری یا گردشگری باشه و همینطور میتونه دارای لیسانس توی بقیه رشته ها باشه به شرطی که ۵ سال هم سابقه کار توی هتل رو داشته باشه و آشنا به امور و قوانین هتلداری باشه.

تجهیزات آموزشی مورد نیاز: کامپیوتر، فاکس، چاپگر، اسکنر، فتوکپی، مودم، تلفن بی سیم، تخته سفید آموزشی و….

مختصری از توانایی های لازم: توانایی سازماندهی تشکیلات هتل، پذیرش میهمانان در هتل، توانایی پاسخگویی به اطلاعات مورد نیاز میهمانان هتل، توانایی اجرای قوانین و مقررات مربوط به هتل، توانایی برقراری ارتباط موثر بامیهمانان و مشتریان هتل و…

مختصری از دانش و معلومات مورد نیاز: آشنایی با وظایف شغلی قسمت های مختلف بخش پذیرش میهمان، آشنایی با بخش ایمنی و بهداشت، آشنایی با بخشهای صنعت گردشگری و مزایای آن و….

استاندارد متصدی طبقات در هتل

تعریف مهارت: متصدی طبقات توی هتل کسی هس که توانایی تعیین وظایف بین نیروها رو داشته باشه، بتونه پیگیر فرم های تعمیرات و خرابیها، در خواست کالا از انبار، موجودی گیری از انبار و بازرسی اتاق میهمان و همینطور پیگیر پیشگیری از حوادث باشه.

شرایط هنرجو: حداقل تحصیلاتش دوره دیپلم متوسطه باشه، از لحاظ جسمانی هم سالم باشه و از لحاظ روحی و روانی هم شرایط مساعدی داشته باشه. با زبان انگلیسی و رایانه هم آشنایی داشته باشه.

شرایط هنرآموز: بایستی لیسانس رشته مدیریت هتلداری یا فوق دیپلم رشته مدیریت هتلداری با حداقل ۳ سال سابقه کار مربوطه باشه.

تجهیزات آموزشی مورد نیاز: کارت اتاق، جعبه کمک های اولیه، فرم های مختلف، کارت ساعت، شاه کلید، لباس کار، پیش بند، مواد شوینده، لوازم التحریر و…

مختصری از توانایی های لازم: توانایی نظارت بر رعایت قوانین و مقررات در طبقات، توانایی رعایت نکات ایمنی و بهداشت در محیط کار، توانایی ایجاد توازن در برنامه کاری در اوقات شلوغ و خلوت کار در هتل و….

مختصری از دانش و معلومات مورد نیاز: آشنایی با انواع هتل و نوع سرویس دهی پرسنل اتاق دار، آشنایی با تهیه چک لیست وضعیت اتاقها و مشخص کردن نواقص، آشنایی با پیش بینی اقلام مورد نیاز اتاق و جایگزینی آن، آشنایی با شرایط مطلوب کار و …

استاندارد متصدی البسه در هتل

تعریف مهارت: متصدی البسه توی هتل به کسی میگن که به تشکیلات هتل و بخش لباسشویی اون آگاه باشه. بایستی انواع البسه و شیوه های کنترلش رو بشناسه. به نحوه نگهداری البسه، تا کردن، علامت گذاری البسه آگاهی کامل داشته باشه.

شرایط هنرجو: حداقل تحصیلاتش دوره دیپلم متوسطه باشه، از لحاظ جسمانی هم سالم باشه و از لحاظ روحی و روانی هم شرایط مساعدی داشته باشه.

شرایط هنرآموز: بایستی لیسانس مدیریت هتلداری یا گردشگری باشه و همینطور میتونه دارای لیسانس توی بقیه رشته ها باشه به شرطی که ۵ سال هم سابقه کار توی هتل رو داشته باشه و آشنا به امور و قوانین هتلداری باشه.

تجهیزات آموزشی مورد نیاز: کامپیوتر، دستگاه تا کن لباس، دستگاه علامت زن، دستگاه خشکشویی، دستگاه لکه گیر، دستگاه پرس تخت، دستگاه مانکن بخر، دستگاه آبگیر، تخته سفید آموزشی و…

مختصری از توانایی های لازم: توانایی سازماندهی بخش لباسشویی هتل، کنترل و بازبینی انواع البسه، توانایی نگهداری البسه و ملزومات پارچه ای در هتل، توانایی ثبت هزینه های خدمات لباسشویی، توانایی دریافت و تحویل البسه میهمانان هتل و…

مختصری از دانش و معلومات مورد نیاز: آشنایی با بخش واحد لباسشویی هتل، آشنایی با دستگاهها جهت شستن و خشک کردن لباس، آشنایی با ایمنی و بهداشت کار در محیط، توجه به پاکیزگی، صرفه جویی در مصرف مواد و…

استاندارد برنامه ریز جشن ها و تشریفات

تعریف مهارت: برنامه ریز جشن ها و تشریفات به کسی میگن که شایستگی ارتباط کلامی، مدیریت مالی توی جشنها، برنامه ریزی و اجرای مراسم رو داشته باشه. همچنین آشنا به مفاهیم تشریفات، مقررات و تالارهای پذیرایی هم باشه.

شرایط هنرجو: حداقل تحصیلاتش دوره دیپلم متوسطه باشه، از لحاظ جسمانی هم سالم باشه و از لحاظ روحی و روانی هم شرایط مساعدی داشته باشه. لازمه که متصدی خدمات مجالس هم باشه.

شرایط هنرآموز: بایستی لیسانس هتلداری یا گردشگری با ۲ سال سابقه کار مرتبط باشه یا اینکه اگه لیسانس توی رشته های دیگه داره پس ۴ سال سابقه کار توی زمینه مرتبط داره.

 

تجهیزات آموزشی مورد نیاز: کامپیوتر، میکروفون، تخته وایت برد، میز مربی، میز کار آموز، ظروف چینی، رومیزی، دستمال سرویس و سفره، قاشق، چنگال و…

مختصری از توانایی های لازم: توانایی برنامه ریزی و اجرای جشن ها و تشریفات، توانایی هزینه یابی و مدیریت مالی در جشنها، توانایی بکارگیری قوانین در دفاتر تشریفات و تالارهای پذیرایی و…

مختصری از دانش و معلومات مورد نیاز: آشنایی با اصول حسابرسی هزینه ها، آماده سازی انواع سرو غذا و نوشیدنی، تزئین و دکوراتیو بخش های مختلف سالن مجالس، سازماندهی نیروهای خدماتی در برگزاری مراسم و…

استاندارد میز آرای هتل

استاندارد میز آرای هتل

استاندارد میز آرای هتل

 تعریف مهارت: میز آرای هتل کسی هس که دارای شایستگی هایی مثل: استفاده از محیط مناسب میز آرایی در هتل، استفاده از رنگهای مناسب در میز آرایی هتل، تزئین انواع غذا و نوشیدنی، بکار گیری آداب معاشرت در میز آرایی هتل باشه.

شرایط هنرجو: حداقل تحصیلاتش دوره دیپلم متوسطه باشه، از لحاظ جسمانی هم سالم باشه و از لحاظ روحی و روانی هم شرایط مساعدی داشته باشه.

شرایط هنرآموز: بایستی لیسانس هتلداری، صنایع غذایی یا هنر با ۲ سال سابقه کار مرتبط باشه.

تجهیزات آموزشی مورد نیاز: گل های مناسب میزآرایی، میوه های فصل مناسب میزآرایی، دانه های رنگی خوراکی متناسب سرو غذا و نوشیدنی، روبان،  چند نمونه منو، لیست غذاها و نوشیدنی ها، کاتولوگ رنگها و…

مختصری از توانایی های لازم: توانایی استفاده از لوازم و ملزومات پذیرایی در میزآرایی هتل، استفاده از وسایل مناسب میزآرایی، استفاده از رنگهای مناسب در میزآرایی، توانایی تزئین انواع غذا و نوشیدنی ها و…

مختصری از دانش و معلومات مورد نیاز: آشنایی با روانشناسی رنگها برای بکارگیری آن، آشنایی با انواع روشهای پذیرایی، آشنایی با انواع میزها و تجهیزات پارچه ای، آشنایی با انواع کاربرد ظروف در میزآرایی هتل، آشنایی با تزئین های مناسب و…

استاندارد اتاقدار هتل

تعریف مهارت: اتاقدار هتل به کسی میگن که بتونه از عهده اجرای مقررات شغلی و تمیز کردن اتاقها و گردگیری از وسایل بر بیاد و یه گزارش از عملکرد هتل هم تهیه کنه.

شرایط هنرجو: حداقل تحصیلاتش پایان دوره راهنمایی باشه، از لحاظ جسمانی هم سالم باشه و از لحاظ روحی و روانی هم شرایط مساعدی داشته باشه.

شرایط هنرآموز: بایستی لیسانس مرتبط توی این زمینه داشته باشه.

تجهیزات آموزشی مورد نیاز: کارت اتاق، پیش بند، کلیدهای معیوب، وسایل کمک آموزشی، وسایل مورد نیاز برای رعایت بهداشت، کاور لباس، جعبه کمک های اولیه، لباس کار، ورقه گزارش به مسئولان و…

مختصری از توانایی های لازم: توانایی دریافت کلیدهای طبقه از دفتر خانه داری، توانایی گزارش به مسئول مربوطه در مورد اتاقها، توانایی اقدام به نظافت اتاق در قسمتهای مختلف آن، توانایی برداشتن جنسهای مورد نیاز اتاقها از انبار و…

مختصری از دانش و معلومات مورد نیاز: آشنایی با اصول آراستگی ظاهری، آشنایی با نحوه استفاده از تلفن مخصوص راهروها، آشنایی با اجناس پیدا شده و تحویل آن به واحد مربوطه،  آشنایی با مقررات رفاهی، آشنایی با اصول ایمنی و پیشگیری از حوادث ضمن کار و….

 

آینده شغلی رشته هنلداری

آینده تحصیلی و شغلی رشته هتلداری چیه؟

بعد از اینکه توی هنرستان از این رشته فارغ التحصیل شدی، میتونی مدرک دیپلم هتلداری و داشته باشی و با همین مدرک هم میتونی که یه کاری برای خودت پیدا کنی. اما اگه علاقه داشته باشی و دلت بخواد که شغلت یکم درجه اش بالاتر باشه، پس نیاز داری که توی مقطع بالاتر هم ادامه تحصیل بدی و این تا مقطع کارشناسی ارشد امکان پذیره. البته فقط شرط معدل برات کفایت میکنه و نیاز به آزمون نداری و اگه معدلت قابل قبول باشه به راحتی وارد دانشگاه و رشته انتخابیت میشی. در اینجا به چندتا از رشته هایی که میتونی توی مقاطع مختلف انتخاب کنی اشاره میشه.

۱-کاردانی هتلداری

۲-کاردانی پذیرایی و تشریفات

۳-کاردانی گردشگری

۴-کاردانی مهمانداری هواپیما

۵-کارشناسی هتلداری

۶-کارشناسی گردشگری

۷-کارشناسی ارشد مدیریت هتلداری

۸-کارشناسی ارشد مدیریت گردشگری

اما هر چقدم درس بخونی، چیزی که  آخر سر برات مهمه، بازار شغلی و آینده رشته هتلداریه. در اینجا به صورت موردی برات ذکر میکنم که چه شغلهایی میتونی داشته باشی.

  • – مدیریت هتل
  • – مدیریت گردشگری و جهانگردی
  • – مدیریت تشریفات
  • – مدیریت غذا و نوشابه
  • – صندوق داری هتل
  • – مهمانداری هواپیما، قطار، کشتی های مسافرتی
  • – رزرویشن هتل
  • – آشپزی و قنادی
  • – واحدهای پذیرایی و اقامتی
  • – موسسات ملی و جهانگردی
  • – شرکتهای حمل و نقل هوایی به عنوان تور لیدر،کارمند فروش بلیط و…
  • – کار در هتل ها، پانسیون ها و مراکز اقامتی دولتی و غیر دولتی
  • – مدیر یا کارمند پذیرایی در رستورانها، تالارها، کافی شاپها

 

منبع: نوجوان شاد

رشته هتلداری...
ما را در سایت رشته هتلداری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : trick-allametabatabai بازدید : 145 تاريخ : دوشنبه 15 بهمن 1397 ساعت: 16:53