رشته صنایع شیمیایی

ساخت وبلاگ

معرفی رشته صنایع شیمیایی

صنایعی که در اونها واکنش‌های شیمیایی انجام میشه صنایع شیمیایی نامیده میشه. بنابراین بسیاری از صنایع رو شامل میشه مثل صنایع غذایی، صنایع تولید لوازم خانگی، داروسازی، پتروشیمی، الیاف مصنوعی، مواد بهداشتی و آرایشی. در صنایع شیمیایی فرایندهایی مثل برهمکنش ماده و انرژی و نیز تغییرات و تبدیل های حاصل در مواد انجام میشه.

صنایع شیمیایی به چه درد میخوره؟

همانطور که میدونین کشور عزیزمون منابع انرژی خدادادی با ارزشی مثل نفت، گاز و مواد معدنی مختلفی داره اما فقط داشتن اونها کافی نیس و کشوری میتونه نسبت به بقیه کشورها ثروت و قدرت بیشتری بدست بیاره که بتونه بر پایه دانش کافی از این منابع بهره برداری کنه.      

در حقیقت برای اینکه به فراورده های نفتی مختلف دست پیدا کنیم مثل تولید فلزات و آلیاژهای مختلف، تهیه محصولات متنوع شیمی مانند اسیدها و بازها و نمکها، سنتز ترکیبات آلی مختلف، تهیه کودهای شیمیایی متنوع، انواع رنگها، لعابها و سرامیکها، تولید انواع پودرهای شوینده، صابونها و شامپوها و دیگر مواد بهداشتی و آرایشی، تهیه روغنهای نباتی، داروهای پزشکی و محصولات غذایی انواع پلاستیک ، لاستیک ، کائوچو، پلیمر، چسب، الیاف مصنوعی ، سوخت های اتومبیل و هواپیما و هزاران هزار ماده شیمیایی متنوع دیگه نیاز به این داریم که کار رو روی مواد اولیه با موفقیت انجام بدیم و برای این کار باید از ساختار و کیفیت ذرات تشکیل دهنده یا همون اتم ها و مولکول های آن ها اطلاعات کافی در دست داشته باشیم. بنابراین وجود دانش صنایع شیمیایی برای به دست آوردن این اطلاعات بسیار با اهمیته.

صنایع شیمیایی میتونه نقش مهمی در تولید زمینه های لازم برای پیشرفت های بزرگ داشته باشه و به سبب گستردگیش میتونه یکی از منابع مهم اشتغال تو کشورمون باشه. به همین دلیل وزارت آموزش و پرورش رشته صنایع شیمیایی رو تاسیس کرده و با توجه به صنایع بسیار عظیم شیمیایی که در کشور وجود داره میشه فهمید که آینده شغلی هنرجویان این رشته بسیار روشنه.

هدایت تحصیلی <strong>رشته</strong> صنایع شیمیایی

شرایط ورود به رشته صنایع شیمیایی چیه؟

دانش آموزان بعد از تموم کردن دوران تحصیل سال نهم و برای ورود به سال دهم باید انتخاب رشته کنن و اگه رشته صنایع شیمیایی رو دوس داشته باشن و بخوان به این رشته وارد بشن  باید از شاخه فنی و حرفه ای و رشته های زمینه صنعت وارد بشن و از بین این رشته ها صنایع شیمیایی رو انتخاب کنن و همچنین باید به هنرستانی برن که این رشته تحصیلی رو داشته باشه.

ویژگی های دانش آموزانی که میخواهند رشته صنایع شیمایی بخوانند

دانش آموزانی که میخوان به رشته صنایع شیمیایی برن چه ویژگی هایی باید داشته باشن؟

از اونجایی که رشته ی صنایع شیمیایی مجموعه ای از علوم شیمی و مهندسی شیمیه و دانش آموزان این رشته در کنار دروس نظری باید آزمایشگاه های مربوط به شیمی رو هم بگذرونن بنابراین این دانش آموزان باید به تحصیل در رشته فناوری فرایندهای شیمیایی علاقه داشته باشن یعنی کلا از شیمی خوششون بیاد و از کار در آزمایشگاه های شیمی لذت ببرن و توانایی های شناختی و ادراکی و حرکتی فیزیکی و حسی داشته باشن. همچنین باید مهارت های پایه مثل صحبت کردن و نوشتن و گوش دادن فعال و درک مطلب رو داشته باشن. پس اگه مجموعه این ویژگیها رو داشته باشین میتونین تو رشته صنایع شیمیایی خیلی موفق ظاهر بشین.

دروس رشته صنایع شیمیایی در پایه دهم، یازدهم و دوازدهم چی هستن؟

دانش آموزان رشته صنایع شیمیایی علاوه بر دروس عمومی باید در پایه دهم دروس تخصصی عملیات آزمایشگاهی در صنایع شیمیایی، عملیات دستگاه ها در صنایع شیمیایی، دانش فنی پایه (صنایع شیمیایی) و نقشه کشی فنی رایانه ای( مواد و فرآوری) رو بگذرونن و در پایه یازدهم دروس تخصصی کنترل فرآیندهای شیمیایی سرویس و نگهداری تجهیزات صنایع شیمیایی و در پایه دوازدهم نیز دروس تخصصی عملیات کنترل کیفیت در صنایع شیمیایی، عملیات در سایت کارخانه های صنایع شیمیایی و دانش فنی تخصصی (صنایع شیمیایی) رو بگذرونن. در طرحهای زیر به طور کامل دروس پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم رشته صنایع شیمیایی رو آوردیم.

دروس پایه دهم رشته صنایع شیمیایی

 

دروس یازدهم رشته صنایع شیمیایی

دروس دوازدهم رشته صنایع شیمیایی

گفتیم که کتاب عملیات آزمایشگاهی در صنایع شیمیایی یکی از کتب تخصصی پایه دهم رشته صنایع شیمیایی هست در زیر سرفصل این کتاب رو آوردیم.

کتاب عملیات آزمایشگاهی رشته صنایع شیمیایی

کتاب عملیات آزمایشگاهی رشته صنایع شیمیایی

بازار کار رشته صنایع شیمیایی چطوره؟

رشته صنایع شیمیایی زمینه های شغلی متعددی داره که از آن جمله میشه کارخانجات پالایش گاز، صنایع پلیمر، پتروشیمی، متصدی آزمایشگاه های شیمی، متصدی خط تولید مواد پاک کننده، آبکاری فلزات به روش های مختلف، تصفیه آب مورد نیاز صنایع شیمیایی و کارخانجات تولید کننده مواد شوینده و پاک کننده و سرپرستی آزمایشگاه های شیمی رو نام برد.

صنایع شیمیایی

شغل های رشته صنایع شیمیایی به طور مشخص چی هستن؟

رشته صنایع شیمیایی طیف وسیعی از شغل ها رو در دو بخش نیروی ماهر عمومی صنایع شیمیایی و همچنین اپراتور کارخانجات و ماشین آلات محصولات شیمیایی به خودش اختصاص میده که این شغل ها رو در طرح های زیر آوردیم.

 شغل های رشته صنایع شیمیایی

شغل های رشته صنایع شیمیایی

منبع: نوجوان شاد

رشته هتلداری...
ما را در سایت رشته هتلداری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : trick-allametabatabai بازدید : 235 تاريخ : دوشنبه 15 بهمن 1397 ساعت: 16:53