رشته صنایع نساجی

ساخت وبلاگ

آشنایی با رشته صنایع نساجی

رشته صنایع نساجی

به لباسی که می پوشی نگاه کن فرقی نمیکنه از چه جنسیه یا چه رنگیه اگه کنجکاو شدی که بخواهی بدونی چطور پارچه این لباس تهیه شده و با مراحل تولید اون آشنا بشی پیشنهاد میکنم ادامه مطلب را از دست نده.

آشنایی با رشته صنایع نساجی

صنایع نساجی یکی از قدیمیترین صنایع، در تمدن بشری به شمار میره چون بعد از غذا نیاز اساسی بشر پوشاکه که ما را از سرما و گرما حفظ میکنه جالبه که این صنعت در اوایل به صورت فن نخ ریسی و در نهایت تولید پارچه از این نخ ها  برای تهیه لباس بوده. انسان در ابتدا به کمک وسایل ساده الیاف پشم و پنبه را به نخ تبدیل می کرده.

تاریخچه صنایع نساجی در ایران

بیشینه و قدمت صنعت نساجی در ایران به هزاران سال قبل بر میگرده . زمانی که هنوز بسیاری از کشورها فن تولید پارچه از نخ و نقش دار کردن آن را نمیدونستن مردم ایران این فن را میدونستند و کارگاه هایی برای تولید این محصول راه اندازی کرده بودن. در حدود ۲۰۰ سال پیش پارچه های ایرانی از نظر بافت، طرح و رنگ در سطح بسیار عالی عرضه می شدن که در بازارهای منطقه ای و بین المللی آن زمان تقریبا بی نظیر بوده.

برای ورود به این رشته به چه مهارت هایی نیاز داری؟

اگر شما به این رشته علاقه مندید باید خلاقیت، ذوق و استعداد  نسبت به طراحی، رنگ، بافت و چاپ انواع پارچه ها را داشته باشید. به پرز الیاف و مواد رنگرزی حساس نباشید همچنین با کار در کارخونه مشکلی نداشته باشین.  دروس فیزیک و شیمی را هم با موفقیت بگذرونین.

توی این رشته چه درس هایی میخونی؟

پایه یازدهم نساجیپایه دوازدهم نساجی

چه مهارت هایی در این رشته یاد می‌گیری؟

شما در طی دوران تحصیل در این رشته با روشهای مختلف رنگـرزی مـواد پشمی و سلولـوزی، الیـاف و تأسیسات نساجی، فیـزیـک نساجی، چـاپ و تکمیـل نساجی،ریسنـدگی سیـستـم پنبـه ای، چاپ پارچه، طراحی و تجزیه پارچه، انـواع ماشینهای بافنـدگی تاری و پودی، حلقوی، ریسندگی چرخانهای و ماشینهای حلاجی، بویین پیچ اتوماتیک، کار با ماشین چند لاکنی، شانه زنی و … آشنا می شوند. برای اطلاع بیشتر یکی از دروس را انتخاب می کنیم و درباره مهارت هاش به اختصار توضیح میدیم.

درس عملیات مقدماتی بافندگی و طراحی پارچه:  شما در این درس علاوه بر ترسیم نقشه های تافته و مشتقات آن پارچه هایی با طرح تافته و مشتقات می بافین. سپس به کمک نرم افزار طراحی پارچه، طرح های گوناگون پارچه و نقشه ضربه را رسم می کنین و می بافین. چله پیچی، آهارزنی، چند لاکنی و تابندگی نخ را به روش های مختلف انجام میدین. در آخر عملیات بافندگی برای پارچه های مختلف را انجام میدین.

  ادامه تحصیل توی این رشته چجوریه؟

اگر قصد ادامه تحصیل در این رشته را دارین باید بگیم که شما بعد از گرفتن مدرک دیپلم نساجی میتونی در آزمون سراسری دوره کاردانی پیوسته شرکت کنی و پس از قبولی در یکی از  آموزشکده های فنی و حرفه ای سراسر کشور مدرک کاردانی را بگیری. یا در دانشگاه علمی کاربردی ادامه تحصیل بدی. یا از طریق آزمون سراسری در دانشگاه های دولتی و آزاد  ادامه تحصیل بدی. مهندسی صنایع نساجی در گرایش‌های علوم الیاف، شیمی نساجی و مدیریت نساجی در حال حاضر در دانشگاه های کشور وجود داره همچنین گفته شده که طرح هایی برای افزایش گرایش ها وجود داره. بنابراین فارغ التحصیلان صنایع نساجی خوشبختانه راه آسونی برای ادامه تحصیل دارن.

البته لازم به ذکر هست که تحصیل در مقطع کادانی نیاز به آزمون نیست و صرفا با سوابق تحصیلی پذیرش انجام میشه. در ضمن این دانشگاه ها پذیریش خانم ندارند.

دانشگاه های فنی و حرفه ای در مقطع کاردانی برای رشته نساجی

دانشگاه های فنی و حرفه ای در مقطع کاردانی برای رشته نساجی

بازار کار و آینده شغلی این رشته چجوریه؟

نیاز انسان به پوشاک، تمایل نسل جدید به نوگرایی و پوشاک متفاوت باعث افزایش رشد صنعت نساجی شده. رقابت بالایی برای تولید محصولات جدید وجود داره . تکنیک های جدید تولید نخ و پارچه، تولید رنگ های جدید و عوامل دیگه باعث شده بازار داد و ستد محصولات نساجی رونق بگیره و این موضوع مختص کشور ما نیست بنابراین پیش بینی میشه خرید و فروش در صنایع نساجی هر ساله افزایش پیدا کنه در واقع صنعت نساجی مثل یه دریای بزرگه که هر کسی میتونه با مطالعه و برنامه ریزی درست هر اندازه که بخواهد از این صنعت سود آور استفاده کنه.

زمینه های شغلی این رشته بعد از اتمام هنرستان چیه؟

-کار با ماشین های حلاجی، ریسندگی و بافندگی

-رنگرز کالای سلولزی، مصنوعی و مخلوط

-کارگاه های ریسندگی سیستم پنبه ای و پشمی

-آزمایشگاه فیزیک نساجی

-کارگاه مقدماتی بافندگی

-کارگاه بافندگی حلقوی تاری و پودی

-طرح بافت پارچه

-اپراتور ماشین های نساجی

-چاپ کالای نساجی

-اپراتور ماشین های چاپ

-کارگاه بافندگی نساجی

 

منبع: نوجوان شاد

رشته هتلداری...
ما را در سایت رشته هتلداری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : trick-allametabatabai بازدید : 190 تاريخ : دوشنبه 15 بهمن 1397 ساعت: 16:53