رشته هوانوردی

ساخت وبلاگ

معرفی رشته هوانوردی

معرفی <strong>رشته</strong> <strong>هوانوردی</strong>

حتما برات پیش اومده که به پرواز هواپیما توی آسمون خیره بشی و با خودت بگی که ای کاش یه روزی هم بشه من بتونم خلبانی کنم و توی آسمونا پرواز کنم! شایدم توی ذهنت میگی چطور میشه آدم بتونه توی آسمون به اون بزرگی راهش رو گم نکنه و بتونه درست به مقصدش برسه؟ و خیلی سوالات دیگه ممکنه توی ذهنت وجود داشته باشه و دنبال یه جواب براشون هستی. اگه که عشق پرواز توی آسمون تو رو مشتاق میکنه. میتونی همراه من باشی تا بهت یه رشته ای رو معرفی کنم که ادامه مسیر تحصیلیت رو با اون انتخاب پیش ببری. اینجا اطلاعات مناسبی برات ارائه داده میشه تا در مورد رشته هوانوردی به شناخت برسی. رشته هوانوردی یه رشته بین المللی محسوب میشه. توی این رشته هنرجوها رو به طور کامل و صحیح تربیت میدن تا توی زمینه خودشون متخصص و ماهر بشن. البته این رشته خودش هم شامل گرایشهای مختلفی هست که تو میتونی متناسب با سلیقه ات انتخابش کنی. به طور کلی اگه بخوای بدونی، این رشته در مورد پرواز با هواپیماس. یعنی میتونی خلبان هم باشی یا اینکه مهندس تعمیر هواپیما باشی. گرایشهای این رشته به این صورت هست: ۱٫ خلبانی ۲٫ مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما ۳٫ الکتریک هواپیما ۴٫ مهمانداری ۵٫ برج مراقبت. رشته هوانوردی از زیر شاخه های گروه خدمات توی کاردانش هست. این رشته یکی از رشته های پر هیجان و جالبی هست که علاقمندان زیادی هم داره. بخاطر اینکه خیلی دوس دارن برن توی دل آسمون تا ببینن اونجا چخبره؟؟ اگه تو هم جزو یکی ازهمون هوادارای پر و پا قرص هستی، در ادامه بهت گفته میشه که چه مهارتهایی لازم داری و چه تخصصی کسب میکنی. همچنین در مورد شرایط ثبت نام، دروس این رشته و آینده شغلی بحث میشه.

برای ورود به رشته هوانوردی چه شرایطی لازم داری؟

نکته ای که میتونه مهم باشه، برای ورود به هر رشته ای یه سری شرایطی وجود داره. به قولی لازمه که از هفت خان رستم عبور کنی تا بتونی توی اون رشته دلخواهت به تحصیل مشغول بشی. در مورد رشته هوانوردی هم همینطوره. اول رضایت پدر و مادرت لازمه که مانع ورود به این رشته نباشن. چون اگه مخالفت کنن دیگه هزینه ای هم برات در نظر نمیگیرن چون این هنرستانها برای تحصیل هزینه داره. ملاک بعدی اینه که تو یه مدرکی دم دستت داشته باشی و بگی که من با فلان نمره تونستم که پایه نهم رو تموم کنم. بعد هم در نظر بگیر که قبول شدن با نمره های ناپلئونی که حساب نمیشه…لازمه که توی یه سری درسها نمراتت بالاتر باشه. درسهایی مثه زبان خارجی، ریاضی و فیزیک جزو این دروس به حساب میاد. چون وقتی با هواپیما سفر میشه، آدمهای مختلفی از کشورهای خارجی هم هستن پس باید بتونی به زبون اونها هم صحبت کنی که در واقع همون زبان انگلیسیه که یه زبان بین المللی هم هس. همچنین باید از فیزیک و ریاضی هم سر در بیاری چون ممکنه هواپیما دچار مشکل فنی بشه، تو باید بلد باشی از قوانین فیزیک و اطلاعاتی که توی هنرستان بهت داده میشه هم استفاده کنی و نقص اون رو رفع کنی. البته یه امتیازی هم اینجا وجود داره که بهت ارفاق شده! اگه تو نمراتت توی این درسها پایین باشه ازت یه آزمون ورودی میگیرن تا بتونی جبرانش کنی. برای اطمینان کار هم ازت یه مصاحبه حضوری میگیرن و یه سری سوال ازت میپرسن و ممکنه حتی باهات به انگلیسی هم بحرفن تا زبانت رو بسنجن. پس یاد بگیر مثه بلبل صحبت کنی. یه نکته مهم دیگه هم مربوط به سلامت جسمی و روحیته که باید کاملا توسط پزشک تایید بشی. حتی باید دندونات هم سالم باشه تا توی پرواز بخاطر فاصله گرفتن از زمین، برات مشکل ساز نشه….

نکته پایانی هم اینه که باید کوه اعتماد به نفس باشی تا بتونی جلوی اون همه مسافر با میکروفون و صدای بلند صحبت کنی و اعلام وضعیت کنی و همینطور بهشون اطلاعات مورد نیاز رو هم بدی….

توی رشته هوانوردی چه چیزی یاد میگیری

توی رشته هوانوردی چه چیزی یاد میگیری؟

توی این رشته تو یه سری مهارتها رو هم به صورت عملی و هم به صورت تئوری یاد میگیری. مثلا میتونی در مورد ساختمان و بدنه هواپیما به شناخت برسی و در مورد موتورهای هواپیما و نحوه کار کردنش بهت توضیح داده میشه. همینطور توی این رشته شانس این رو داری که سوار هواپیما بشی (البته پروازهای سبک مثه گلایدر و کایت). مهارتهای مختلفی هم در زمینه پرواز بهت آموزش داده میشه.

توی رشته هوانوردی چه درسهایی میخونی

 

 

توی رشته هوانوردی چه درسهایی میخونی؟

توی این رشته یه سری درسهای مرتبط با این رشته رو میخونی. از جمله این درسها میشه به این موارد اشاره کرد: زبان فنی و عمومی- آیرودینامیک- نقشه کشی- مواد هواپیما- تئوری شعبات- کارگاه عمومی- هواپیما مدل- الکتریک هواپیما و کارگاه- ساختمان هواپیما و کارگاه- سیستم های هواپیما- مقرات هواپیما- هواشناسی- ناوبری- موتورهای هواپیما و کارگاه- آلات دقیق هواپیما و کارگاه- دوره های عملی پرواز- ریاضی و فیزیک کاربردی. این دروس رو میشه جزو دروس اصلی حساب کرد اما علاوه بر این درسهای تخصصی هم داره که شامل این موارد میشه: راهنمای عمومی گردشگری- راهنمای محلی- راهنمای طبیعت گردی- راهنمای موزه- کارآفرینی- قانون کار- بهداشت و ایمنی کار- کارورزی

سطح آموزشی مهارتهای رشته هوانوردی

سطح آموزشی مهارتهای رشته هوانوردی چجوریه؟

برای اینکه در مورد استاندارد سطح آموزشی این رشته آشنایی پیدا کنی، در اینجا چهار تا از دروس رشته هوانوردی آورده میشه و در مورد مهارتهاش هم به طور خلاصه توضیحی داده میشه.

   

ساختمان هواپیما و کارگاه

مختصری از توانایی های لازم: توانایی باز کردن قطعات ساختمانی هواپیما و انجام سرویس روی بدنه و بال هواپیما، توانایی انجام کار در شرکتهای خصوصی هواپیمایی یا دولتی در سطح مکانیکی.

مختصری از دانش و معلومات مورد نیاز: آشنایی با طبقه بندی انواع هواپیما و تمام قطعات اصلی، آشنایی با بدنه هواپیما که شامل انواع ساختمان است، آشنایی با بال هواپیما و باک بنزین هواپیما، آشنایی با سیستم ترمز و سیتم باز و بسته شدن و…

  مواد هواپیما

مختصری از توانایی های لازم: توانایی کار با موادموجود در بازار و ارائه خدمات به بخشهای خصوصی و دولتی.

مختصری از دانش و معلومات مورد نیاز: شناخت فلزات و آلیاژ هواپیمایی، آشنایی با خصوصیات مکانیکی، آشنایی با آهن و فولاد و آلیاژهای آلومینیوم، تست غیر مخرب فلزات، آشنایی با مواد گوناگون.

هواپیمای مدل

مختصری از توانایی های لازم: توانایی ساخت انواع هواپیمای مدل، ایجاد کارگاه مدل سازی خصوصی و ساخت هواپیمای مدل و فروش آن، توانایی ارائه خدمات آموزشی به جوانان و کسب درآمد و…

عملیات کارگاهی یا آزمایشگاهی: ساخت هواپیمای مدل کشی در کارگاه و پرواز آن، ساخت هواپیمای پرواز در کارگاه و چگونگی روشن نمودن موتور و پرواز هواپیما، ساخت یک نوع هواپیمای کنترل لاین در کارگاه و پرواز آن در باند مربوطه، ساخت یک نوع هواپیمای رادیو کنترلو نصب رادیو روی آن و پرواز.

دوره های عملی پرواز

مختصری از توانایی های لازم: توانایی پرواز با هواپیمای گلایدر، توانایی ارائه خدمات به باشگاههای هوانوردی دولتی و خصوصی.

عملیات کارگاهی یا آزمایشگاهی: پرواز دوره ترافیک، پرواز قطع کابل ۸۰ متر با ارتفاع ۱۴۹ متر، پرواز قطع کابل در زیر ارتفاع ۵۰ متر، تمرین رها نشدن کابل با حداقل ارتفاع ۵۰ متر، پرواز با فوق سبک سه محوره، آموزش پرواز بالن، پرواز با موتور کایت.

 

 

آینده شغلی رشته هوانوردی

آینده تحصیلی و شغلی رشته هوانوردی چیه؟

با تمام علاقه و اشتیاقی که توی این رشته داشته باشی ولی بالاخره دوره هنرستان هم تموم میشه و تو بعد از اون به دنبال راه حل میگردی که حالا چه کنم؟ خب تو میتونی بعد از اتمام دوره متوسطه توی رشته هایی مثه؟ به ادامه تحصیل مشغول بشی. حالا بستگی به خودت داره که بخوای تا کاردانی بخونی یا کارشناسی و یا حتی کارشناسی ارشد…البته برای ورود به دانشگاه هم نیاز به کنکور نداری و توی دانشگاههای جامع علمی کاربردی میتونی ثبت نام کنی. این رشته ها رو هم میتونی انتخاب کنی: مهندسی اویونیک (برق و مخابرات هواپیما)، مهمانداری، تعمیر و P.P.I  خلبانی نگهداری.

برای هنرجویان این رشته هم یه امتحانی در نظر گرفته شده به اسم امتحان استاندارد هواپیمایی کشور، که اگه توی این امتحان موفق بشن میتونن مدرک بین المللی بگیرن که به کار و آینده شغلیشون هم کمک زیادی میکنه. ولی بعد از تمام این مراحل حتما به دنبال شغل و بازار کار این رشته میگردی. میشه گفت کسی که توی این رشته فارغ التحصیل میشه قابلیت این رو داره که توی ایرلاین ها و شرکتهای هواپیمایی کار کنه. همینطور میتونه دوره های آموزش خدمات فرودگاهی رو یاد بگیره و توی این بخش هم مشغول به کار بشه. در کل میشه به این موارد اشاره کرد:

  • کار در کارگاههای فنی و بخش خصوصی
  • کار در شرکتهای هواپیمایی و ایرلاین ها
  • کار در بخش فروش بلیط فرودگاهها
  • کار در آژانسهای هواپیمایی
  • تاسیس شخصی آژانس هواپیمایی

 

منبع: نوجوان شاد

رشته هتلداری...
ما را در سایت رشته هتلداری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : trick-allametabatabai بازدید : 183 تاريخ : دوشنبه 15 بهمن 1397 ساعت: 16:53